Bluesvideos, värda att kolla in

Bild: BB King u en video från Folkstreams

Bild: BB King u en video från Folkstreams, www.folkstreams.net/film,80


Tjenare.

Idag bjuder jag på en länk till en grym sida med dokumentärfilmer som visar den amerikanska roots-kulturen.

Jag föreslår att ni kollar in "Battle of the Guitars", en film av Alan Govenar, produced av Dallas Museum of Art, http://www.folkstreams.net/film,157.

- Detta är en av tre kortfilmer i Living Texas Blues-serien. Filmen visar den omfattande påverkan Aaron "T-Bone" Walker haft på bluesmusiken.


Checka dessutom "Born for Hard Luck", med Peg Leg Sam Jackson, http://www.folkstreams.net/film,1. Jäkligt bra, tycker jag!

- Ett porträtt av Arthur "Peg Leg Sam" Jackson - en svart munspelare, sångare och komiker som gjorde sina coola shower på gatan och utförde kvacksalveriturnéer i södern.


Glöm inte att kolla in "Give My Poor Heart Ease: Mississippi Delta Bluesmen",  http://www.folkstreams.net/film,80. Suverän! 

- En redogörelse för blues erfarenheter genom minnen och föreställningar av BB King, Son Thomas, interner från Parchman-fängelset, en barberare från Clarkesdale, en försäljare från Beale Street, och andra.


Mmmmm.....och en hel massa andra goa videofilmer!!!

Hörs.

/Dennis, Lena, Lars och Christer (som snart tar på tomteluvorna)

Hemsida: http://www.bloosblasters.se
MySpace: http://www.myspace.com/bloosblasters
Bloosblasters blogg: http://bloosblasters.blogg.se

PS. Glöm inte att anmäla er till Bloosblasters nyhetsbrev. Skicka ett mejl till [email protected], så lägger vi er till listan. DS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0